© Hakcipta adalah terpelihara.

Monday, June 25, 2012

428 dalam sejarah

Bukan main lagi iklan yang nak mencemarkan minda-minda rakyat jelata dari berkembang, tak terkira juga iklan-iklan yang masuk bakul angkat sendiri pelbagai versi, dari utara, pantai timur hinggalah versi Sabah/Sarawak. Huh. Dia ingat kita b*d*h?


Tapi yalah.. bukan tak ada yang terpedaya dengan tipudaya media kroni lidah rasmi yang sinonim dengan hasad dan domba. "Eh hari tu teruk kan demonstrasi. Sebijik macam rusuhan di luar negara..." Kata seorang makcik (melalui penceritaan kenalan). "Mana makcik tahu? Makcik pergi 3.0 ke?" Tanya kenalan saya. "Tak.. tengok kat TV".


Huh! Tu dia la.. kata negara maju tak sangga. Ni mesti kes internet tak sampai. Duk cherok-cherok. Kompom line kurang bagus. Maklumat semata-mata bergantung kepada media kroni. Dari surat khabar sampailah ke televisyen. Cemuihhhh!!!


Lagi mereka burukkan rakyat yang menuntut perubahan dalam pemerintahan, lagi rakyat bangun dan melawan. Jangan cakap lah apa bangsa sekalipun, semua bersatu. Matlamat yang satu. Satu Malaysia? Huh. Tak payah duk jaja sangatlah gagasan tu. BERSIH menggabungkan menyatupadukan rakyat tanpa perlu bajet/dana yang berjuta-juta yang hanya lebur atas angin. Tapi apa hasilnya? Apakah OBJEKTIF tercapai? 


Kalau bukan kerana akta yang menakutkan, kalau bukan kerana klausa yang merunsingkan, lebih ramai yang turut serta tanpa perlu berselindung (merujuk kepada diri sendiri HAHAHAHA!).8 comments:

Anonymous said...

salam,

Lame tak nampak puteri ghee miz u

KLIK PERLU KE KAKITANGAN KONTRAK LAGI

Cikli said...

Apa nak buat...... Tv depa control. Namun setakat pru13 sajalah.

.

puteri said...

New Hope,

hehehe... sibuk sikit sekarang :D

puteri said...

Cikli,

cakap pasal PRU..
tak sabo den nak memangkah

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

ko memang ada darah tun fatimah

Fahmi Raazali said...

"Kalau bukan kerana akta yang menakutkan, kalau bukan kerana klausa yang merunsingkan, lebih ramai yang turut serta tanpa perlu berselindung (merujuk kepada diri sendiri HAHAHAHA!).

Saya suka ayat tersebut. Buat masa ini hanya boleh bagi sokongan dari jauh. :-)

Wiwi Hafidza said...

hai puteri.sy dah jadi follower awk. follow me back okay...^_^.idea awk best!!

Anonymous said...

The main service offered by a Slot Machines For Sale to assist you in finding
one most suited to your needs.

My site refurbished slot machines