© Hakcipta adalah terpelihara.

Thursday, March 25, 2010

tajuk tesis sudah keluar!

Oh?

Ada sesiapa masih ingat cadangan tajuk-tajuk tesis saya?

Tadi ada perjumpaan bersama Ketua Program, dan dia pamerkan tajuk-tajuk yang telah diterima.

Alhamdulillah, bersyukur sangat sebab tajuk saya yang pertama diterima, seperti mana yang saya doakan dan harap-harapkan, terima kasih Tuhan...

Blogger: Malaysian Law

Cumanya sedikit perubahan ke atas tajuk telah dilakukan oleh pihak fakulti; maka jadilah

Right of Blogger under Syariah and Malaysian Law

Gitulah lebih kurang.. Tadi sempat tengok sipi-sipi aje sebab al-ustaz mahu cepat. Ditayangkan dalam dewan kuliah (dalam masa setengah jam sahaja untuk 114 pelajar).

Saya juga sudah mengagak sejak mula siapakah yang bakal menjadi supervisor saya sejak mula saya menulis, mereka, mencipta cadangan tajuk tesis saya, dan sangkaan @ ramalan saya itu langsung tidak meleset bahkan tepat sekali; Dr. Syahirah Abdul Shukor. Hu..

P/S: Dr Syahirah merupakan pensyarah saya sem ini bagi dua subjek iaitu Research Methodology dan Cyber Law.


Selamat berjumpa lagi Madam, he.he.. :D

9 comments:

de_kerinchi said...

salam puteri,

tajuk lepas perubahan lebih specific dan terarah berbanding tajuk awal yang nampak berbagai...makna berbagai tu ialah topik itu terbuka dan luas menyebabkan nanti tiada pengkhususan....

Janji senang buat tesis...hahaaah...selamat bertesis

nohas said...

Gumbiranya dia..your prayer have been answered..take the challenge..

puteri said...

abg de_kerinchi -->>

iya.. dan ia pun lebih byk.. erm.. prbndingan kan.. baru la mcm wat tesis dop? he.he

puteri said...

kak nohas -->>

segala puji bagi Tuhan yang telah mempermudahkan sedikit permulaan perjalanan sebuah penulisan tesis,,

;-)

BuDak cOUntry said...

suka ko ekh? aku gak y ustaz x tayang sape supervisor n tajuk pew...huhuhuuuu

puteri said...

he.he..
ngko spesel kes

Anonymous said...

imah..
tahniah ya..
:)
dapat gak awk tajuk yg awk nk...

puteri said...

time kacih wak..
:)

awk pun apa kurgnya
tjuk prtama jga diterima kn,
tahniah.. ;-)

tasya said...

tumpang tnye,
lebih ok amik master by research atau by course ye..

dan apakah tips2 untuk hadapai interview prgm master.

saya sedang buntu pkirkan 2 perkara tu..mgkin tips anda dpt membntu..tq in advance.