© Hakcipta adalah terpelihara.

Monday, September 12, 2011

cukai 6% prepaid diTANGGUHkan

Semalam baru je post pasal cukai prepai yang 6% tuh...

Akhirnya hari ni muncul 'WIRA penyelamat Malaysia' mengeluarkan statement bernas beliau;

1- Cukai Prepaid 6% ditangguhkan.
2- Suruhanjaya akan menyiasat dan membuat kajian lebih mendalam seperti
-------BILA ia akan digunapakai
-------BERAPA kadar (cukai) yang akan dikenakan

(Rais Yatim) @ Radio Malaysia Kedah, 5.00pm, 12/09/2011


BACA :
Utusan Meloya

16 comments:

Wan85 said...

http://wanwidget.com
ntah aku rasa ramai yg salah faham pasal ni

akubiomed said...

Pengguna boleh menarik nafas lega buat sementara waktu sehingga lepas pilihan raya

Cikli said...

lakonan yang memualkan rais.

puteri said...

wan85,

salah faham yang bagaimana ya?
salah faham DITANGGUHKAN bukan DIMANSUHKAN?

puteri said...

akubiomed,

semputtt

puteri said...

cikli,

dah boleh bajet bagaimana drama yg dilakonkn

Kamal Sanusi said...

Earlier statement "“The government has no say in the imposition of service tax by telecommunication companies (telcos) on pre paid reloads and pre paid starters/SIM packs” says Minister of Information Rais Yatim who like to raba-raba and allegedly accused to rape his Indon Amah.

Suddenly he makes a U-turn statement in pretext to show KERAjaan is so human.

Tang situ pun kita nampak dia dok menipu kita semua. Cubaan menipu melalui statement awal dah kantoi...

Let's not forget on Astro issue too. KERAjaan reject the application to increase the charges but effective August, the bill clearly show caj dah naik. Just imagine what can telco do to pre-paid user who has no printed bill.

Ditangguhkan meaning after election, sure it will be implemented. Kita tak mau tangguh, kita nak dibatalkan terus.

JADI FOR THOSE YG ADA OTAK, UTK MENGAJAR ORG YG CUBA DAN SELALU DOK MENIPU RAKYAT (KITA SEMUA) PASTIKAN KITA AJAR MEREKA MASA PRU NNT BY SENDING THEM TO THE DEEPEST GRAVE.

Mmg dasar umPORNO dok cacai tak tentu arah skalipun membebankan mereka tapi bila pembangkang berjaya, mereka jugak yg tumpang sekaki, mcm isu saman ekoq tu. PR punya kerja, depa bangkang. Bila menang, depa jugak yg tumpang tak bayaq saman ekoq.

Apa punya tur la.....

suri said...

salam..
lama tak kacau dia heee...
asal di naikkan rasa nak mrh je ni bayu ayu terus tak jdi nak mrh2 heeee

NaeBlog said...

Rais Yatim pandai bodek semua PM... sebab tu dia bertahan

tehr said...

ada peluang ke lepas pru nanti
cukai ni tak akan dinaikkan atau dihapuskan?

Setelus Hati Zinnirah said...

hahaha... mls nk komen dah sbb tau ni sumer.... _ _ _ _ _ _ je... huhu

puteri said...

kamal sanusi,

itu memang tak ada otak punya worang haha

puteri said...

suri,

hhihihii...

puteri said...

NaeBlog,

huh! meluat sunggoh. tah apa2! dah lah nama dia 'terpaksa' saya masukkan dalam tesis saya dulu ni!

*sebab dia menteri komunikasi

puteri said...

tehr,

NAIK
Barang Naik
xada yang turun
heheheh

puteri said...

kak nuyui,

w-a-y-a-n-g ekh?
hahaha