© Hakcipta adalah terpelihara.

Sunday, September 18, 2011

Hasan Ali sokong katak?

Semalam ada kawan berikan link ini kepada saya, dalam blog tersebut menceritakan bahawa "Melalui sumber yang boleh dipercayai, Hasan Ali akan sertai umno".

Bukan sahaja di blog, malah dalam dunia FB sendiri, Hasan Ali mula dikecam. "Musim Hujan = KATAK" dan sebagainya.

Betul ke? Sukar untuk saya mempercayainya walaupun link yang diberi rakan itu http://"kerajaanrakyat".blogspot.com.

Tanpa melengahkan masa, saya bertanyakan kepada anak perempuan Hasan Ali yang kebetulan teman sekuliah saya di USIM.

"Akak, kite nak tanya ni.. betul ke ayah akak keluar PAS? Kalau betul kenapa?".

"Tak adalah. Rumor saje tu. Jangan bimbang. Benda macam tu tak akan berlaku, insya-Allah".

"Oh Alhamdulillah lah macam tu. Kite pun tak percaya. Sebab tu kite tanya dengan akak".

Ok.. Tu je cerita pendek saya. Panjang lagi cerita boleh baca di MalaysiaKini - Hasan Ali nafi masuk umno.

7 comments:

akubiomed said...

Ini tandanya Pilihan Raya semakin hampir :-) Sudah daftar sebagai pengundi?

suri said...

dah lain clear haaa

puteri said...

akubiomed,

sudah! hehhe.. dah lama tahun lepas ke tahun lepas2 tah daftar..
xsabar nk PANGKAH KERAJAAN BARU!

puteri said...

k. suri,

clear?
BERSIH!

Cikli said...

ada di kalangan kita cepat sangat mengutuk tak khabar ingat.
ini menjauhkan, bukan mendekatkan.

semoga hassan ali dan ustaz nasha cool saja.

tehr said...

angin memang selalu bertiup, puteri
tak kira la time hujan ke, panas ke

tambah lagi kalau orang suka main layang2
lagi la suka pada angin

Benrauf said...

Yang payah dengan rumor. Belum ada pengesahan, orang Pas sendiri yang mula menyebarkan kononnya ada bayaran ini dan itu. Susahlah kalau yang sebelah sini pun berpikiran jumud seperti pekida dan umno.