© Hakcipta adalah terpelihara.

Wednesday, March 23, 2011

new assignment received!

Kalau sebelum ni sem lepas, sibuk dengan Latihan Ilmiah AKA Tesis.. Sem ini pula fully spent untuk Latihan Industri AKA Praktikal.

Jadi.. lepas ni.. sebelum habis praktikal, kena siapkan report untuk Latihan Industri.

Oh oh.. belum buat apa-apa lagi.. Hehe..

Ada bahagian pengalaman kena tulis dalam report.. Pengalaman sepanjang praktikal. Erm.. Apa ya?

- Pasang PC, boleh tak?

Hari tu ada PC rosak, pastu 'kampeni' nak tukar PC, tapi tak tahu pasang, saya pasangkan. Pegawai kalau ada tak kena dengan PC/printer, selalu panggil saya (walaupun tak reti mana..). Aci tak masuk dalam pengalaman? :D

- Menyiasat kes (tangkap khalwat)

- Menaip surat (dan apa-apa yang patut)

- Berunding/memberi penerangan dengan/kepada pelanggan

- Membuat kebenaran permohonan berkahwin

Apa lagi ek? Isq. Macam biasa-biasa saja yang nak letak ni. Even budak SPM* pun boleh buat ni rasanya.

* Kebetulan baca entry pasal SPM kat blog Zikri. =)

12 comments:

Cempaka R.Minta said...

hii
rajin sangat

Cikli said...

semua tu pengalaman berharga

Mohamadazhan hjDesa said...

praktikal tak sama dah dengan time kerja betul2 nanti

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

permohonan berkahwin ..he he yes

tehr said...

permohonan kahwin?
ada tak yang memohon kawin lebih dari satu?

puteri said...

cempaka -->>

rajin? hehe..
tu simple sangat.. huuu

puteri said...

cikli -->>

benar, :)

puteri said...

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o -->>

ha.ha..
sengal bro :P

puteri said...

tehr -->>

ada.. poligami.
tapi mesti dapatkan kebenaran dari mahkamah tnggi terlebih dahulu..
:)

suri said...

keje tiba buat jer cam bisa dont tension2 heeee

puteri said...

suri -->>

tak..
:)

zik said...

macam2 kerja buat tuh, dah boleh jadi technician komputer dah ... terima kasih link :-)