© Hakcipta adalah terpelihara.

Monday, June 19, 2006

jatuh hati

sedang menyibukkan diri dalam forum di MFC.. hehe… tahlah, seronok lak sembang2 dlm bahagian WILDAN..group yang popular dgn lagu ‘Bahtera Kasih’nya yang terdahulu.. ha’ah..ana pun tangkap cintan sama lagu tu.. uhu..

sekarang ni dah terbit album baru..lagu yang best (yg pnh dgr setakat ni) ‘Tangisan Rindu’.. fisrt dgr lagu ni masa hari selepas ACNI di IKIM.FM.. masa tu tgh ikuti Alam Ria Si Kecil, petang.. hmm..sedap lagu tu…tapi taktau tajuk dan sapa yg nyanyi..

pastu..baru-baru ni tgk dalam forum, ada senikata lagu tu.. siap ada post yg bertajuk ‘Tangisan Rindu Best..’ bukak islah..eh, ada rupanya lagu Tangisan Rindu tu.. dgr.. masa tu adalah kali kedua dgr lagu tu.. lps tu, bari teringat penah dgr lagu ni dulu.. bukan apa, ayat dia best..

‘tangisanku mendayu-dayu, mengharap dari Yang Satu, ku tahu cintaku terbalas kerana Dialah pemilik cinta sejati..’ (lebih kuarang la..silap harap maaf =D)
ana ada buat ayat.. ‘Mengapa cintakan insan kerana ia belum tentu terbalas, Mengapa alpa mencintai Tuhan sedangkan cinta-Nya pasti terbalas kerana Dia pemilik cinta hakiki..’ ada lebih kurang dengan seni kata lagu tu sket2 kan?? (ngaku pi la…)

pastu..ana ubah la sket ayat yg ana buat tu..cam berengkai-rengkai ja.. (tatabahasa@perbendaharaan baru..berengkai-rengkai, pnh guna sbl ni? Tahlah..hihi)

‘Cintakan Insan Belum Tentu Berbalas, Cintakan Tuhan Pasti Terbalas Kerana Dia Pemilik Cinta Hakiki’

No comments: