© Hakcipta adalah terpelihara.

Tuesday, February 02, 2010

research proposal

Semester ini saya belajar subjek Research Methodology. Yang mana subjek ini mengajar kami cara-cara untuk membuat thesis pada semester hadapan. Oh risaunya...

Untuk subjek ini, kami perlu membuat Research Proposal, yang mana ia juga cara untuk melatih kami membuah Research atau Thesis yang sebenar nanti.

Cumanya, dalam proposal kali ini, kami akan melakukannya secara berkumpulan. Setiap kumpulan akan ada ahli 4 orang.

Tajuk yang saya cadangkan dan telah diterima oleh pensyarah ialah "Veil: Islamic Requirement or Fashion Style (A Survey to Third Year Student of FSU)". Seronoknya bila madam cakap "interesting topic".

Sape2 nak tolong? =)

Jumpa lagi. Ada kelas.

He..

10 comments:

izan said...

tak dapat akak nak tolong, puteri sebut ni pun akak tak tahu gimana, tapi bila puteri cerita sekurangnya akak dpt pengetahuan.

nohas said...

buat research ni paling akak tak suka sebab nak kumpul data, nak analisa data tapi kalau nak jawab questionnaire, boleh tolong jawab..good luck, good topic..

Faridrashidi said...

Teringat sewaktu menulis tesis suatu ketika dulu. Tajuknya tentang Ibnu Khaldun. Memenatkan!

Framestone said...

oh tidak.. bro xnak nolong huhuu...

dulu bro amik subject nie wat research sorg2 je.... he..23x

out of topic--> yup contest baru... ade berani x huhuhu

Maaf bro lambat reply komen... bz lately

BroFramestone Blog

puteri said...

kak izan -->>

owh.. xpe2.. nnt bila dh siap proposal yg brkumpulan ni, saya akn cite kan skit2 psl proposal saya/kami tu ya.. ;-)

puteri said...

kak nohas-->>

questionaire..
erm.. ade.. tp yg utk proposal ni, saya wat tjuk scope utk budak2 fakulti saya.. jdnya xleh tny org luar..

tp xpe.. nnt yg tesis btol pny, klau tjuk saya psl cyberlaw diterima, insya-Allah.. pasti sy akn mntk akak dan shbt2 yg lain utk jwbkan soalan..

he.he.. B-)

puteri said...

faridrashidi -->>

penat, tapi seronok kan?
krja brkualiti trhasil bila usaha berbaloi

kan3..

:D

puteri said...

bro framestone -->>

aala bro ni... awl2 lagi dh xnk tlong.. :(

iya.. sptotnya wat sorang2.. tp sbb lecturer ni ajo 100 org lebih, jadi dia suruh wat by group.. xbyk yg dia prlu semak.. sng skit..

lgpun ni proposal testing je...
(tp kne wat btol2 jgak)

Insan Biasa said...
This comment has been removed by the author.
puteri said...

insan biasa -->>

diriku juga. namun kekangan masa menjadi penghalang. maafkan.