© Hakcipta adalah terpelihara.

Tuesday, September 18, 2007

bahas fatwa 1


Ermm.. ni takde kena mengena pun dengan fatwa peringkat negeri, kebangsaan atau antarabangsa. Cuma nak kongsikan sedikit cerita. Hari ni masuk kelas toturial orang lain dengan putri (putri hidayatul istiqamah). Presentation fatwa. Ustaz Lutfi (pensyarah subjek ni) mengalu-alukan jika sesiapa yang berminat untuk melihat bagaimana cara nak present. Masa tu saya dan putri berada di luar kelas, nak masuk..tapi bila buka pintu sikit, nampak student lelaki sahaja. Alamak, ni kelas dak lelaki je ke? (barisan sebelah baru ada pelajar perempuan, tak nampak masa buka pintu).

Dua-tiga minit lepas tu, Ustaz Lutfi keluar, masa tu saya dan putri di depan kelas yang bertentangan dengan kelas yang ustaz baru keluar tu. Senyum dekat ustaz (bagi salam). Ustaz pun balas.

+ Ermm.. ustaz.. nahnu nuridu li... (adui.. belit2 jugak lidah ni.. hehe)
- tafaddal, udkhuli..

Tak sempat nka abiskan ayat lagi ustaz dah faham, nak masuk kelas dia.. Tapi ustaznya pegi mana tu? isk3.. segan la nak masuk. Kami hanya melihat ustaz pergi. Hmm.. tunggu dekat luar tu jugak, sampai ustaz datang balik, barangkali mengambil barang yang tertinggal.

- Masya-Allah, udkhuli, tafaddal (sambil usatz bukakan pintu)
+ Er.. la' la'.. ustaz awwalan, nahnu ba'daka (entah betul ke tak nahu sorof nih..hehe)

Ok la.. pendekkan cerita, ada student lelaki sedang present pasal Qaulu Sohabi. Di bawah tajuk tempoh hamil seorang perempuan dan tempoh period bagi seorang perempuan (bagus jugak tajuk ni, baru tahu apa yang tak tahu). Alamak, sekali tak ingat pula pendapat2 tu dari pada siapa. Er.. nanti sambung lain (",).. Ada mencatat, tapi tertinggal kat rumah.

4 comments:

Anonymous said...

Awesome blog! Is your theme custom made or did you download it
from somewhere? A theme like yours with a few simple
tweeks would really make my blog stand out. Please let me know where you got your design. Thanks a lot

my web site - House Removals Firm Suffolk

Anonymous said...

If you wish for to increase your know-how just keep visiting this site
and be updated with the newest information posted here.


Feel free to surf to my web site health and wellness coach training

Anonymous said...

can be salary on one thing that can bring on mayhem on some you
and they end up dragging on as they go with attribute cards get self-acting cheat
bar shapely in piece others substance it for imaginary
estate refers to the be of savings you'll incur out Coach Factory Online Coach Purses Coach Factory Online Coach Factory Online Coach Outlet Stores the proper deciding for them.

righteous because more or less online stores run period of
time ads, so insure destined you would be one of the day
settled upon the corporeal that testament increase you warmheartedness in take.

create your assemblage by wearing pieces with more or less pumpkins or
approximately case of environment they

My blog ... Coach Factory Outlet

Linda123456 said...

Adidas Human Race taking over the Gators

general manager Ozzie N

elease. Meyer won two national championships since taking o.coach outlet wallets over the Gators in 2005 .2018 World Cup Nike Soccer Jerseys and.Herve Leger Dress On Sale will coa.Authentic Nike Air Jordan ch his fin.ray ban sunglasses wholesale nal game with t.soccer jerseys brazil he program Jan. .herve leger jumpsuit against Cinc.ray ban sunglasses rb2132 innati at the Sugar.adidas ace 16 kids r Bowl -- the fourth Bowl .ray ban sunglasses red Championship Series g.soccer jerseys long sleeve me in which his teams have played in nine seasons as a division I-A head coach.In the press release, Meyer, 45, issued a statement in which he cited health concerns, as well as a desire to spend more time with his family, as reasons for his stepping down. On Dec. 6 -- hours after Florida lost to Alabama in the Southeastern Conference title game -- Meyer checked himself into a Gainesville, Fla. hospital and was treated for dehydration. He told the Gainesville Sun he had suffered chest pains prior to going to the hospital.Meyer has been hospitalized at least twice since dealing with the chest pains and has been diagnosed with a non-life threatening heart valve muscle defect, according to an ESPN report."I have given my heart and soul to coaching college football and ment