© Hakcipta adalah terpelihara.

Friday, September 21, 2007

miss farida

Miss Farida Hazwani

Ni lecturer saya masa sem satu tamhidi dulu, ngaja subjek ICT (Information Communication Technology) dan juga subjek Communication. Masa sem dua, miss dah tak ngaja saya dan kawan-kawan lagi. Walaubagaimanapun, kami masih mempunyai hubungan yang baik (bodek2..hehe).

Kadang-kadang bila jumpa miss, lambai-lambai tangan, macam kawan je. Isk3.. Mungkin sebab dah terbiasa buat macam tu dekat miss dan kawan-kawan yang agak baik masa tamhidi dulu, bila jumpa miss masa degree sekarang ni, masih buat benda yang sama. Pernah terserempak miss dekat fakulti FSU..

+ eh miss?
- hai
+ miss buat ape kat sini? (tanya lagi.. of kos la ngaja.. hoho)
- ade kelas kat sini
+ ooh.. ok

Pastu sembang sikit-sikit, miss nak gi kelas. Hmm..selepas miss berlalu (sedang memartabatkan penggunaan Bahasa Melayu), saya ceritakan pada rakan disebelah saya, ni la miss farida, lecturer saya masa tamhidi dulu-dulu (macam dah lama sangat je). Dia terkejut. “Lecturer ko sakni?” (tak pandai eja dalam dialek kelate). Dia cakap, ingatkan kawan ke, senior ke. Dah la bukan main mesra desa + mesra alam, miss tu plak nampak muda je (miss farida, tolong jangan riak ok..hehe).

Pagi ni dapat sms dari miss, “salam, hari ni hari last saya dekat USIM. Kalau free datangla jumpa, ble kita snap2” Lebih kurang begitulah bunyinya. Hari tu masa jumpa miss dekat bangunan tamhidi miss ada cakap “dah tak lama lagi”, saya faham, maksudnya dah tak lama nak berangkat ke oversea (nak gi mane tah, ala miss, lupe ah.. yang ingat negara omputih je, hehe).

Lepas abis kelas, pergi ke FKP (Fakulti Kepimpinan dan Pengurusan) sebab FST (Fakulti Sains dan Teknologi) ada dekat situ, miss di bawah FST. Sebelum tu, singgah ke koperasi, tak tahu nak bagi apa dekat miss, beli kad raya je (simpan lek lok walaupun tak lawa :D). Hmm.. Rasa sedih la jugak, lepas ni dah tak dapat jumpa miss lagi… Apa-apa pun, didoakan semoga miss berjaya di sana nanti dan yang paling penting, jangan lupakan saya ;)

5 comments:

ida wanie said...

fatimah, thanx a lot!
saye pon cedeyla nk tinggalkan USIM.. maybe sbb da lame kt ctu.. pergi plak time puasa2 ni.. dugaan sungguh! doakan keselamatan, kejayaan n kebahagiaan saye ye.. tenkiu n take care! =)

puteri said...

kasihmu diterima =)
dah flight ke ye?

**nnt de ms sy bkk blog miss, skrg dh nk out dr lab

ida wanie said...

flight saye on 29, sabtu mlm, 1140mlm..
so skang ni still counting days.. or counting hours pon buley jugak kot..hehe

aria ayumi said...

uhuk. beshnye rapat ngan lect... kite xpenah rapat ngan mana2 lect. adehh. budak pendiam katekan... huhu

puteri said...

miss ida -->> da jalan ke sn.. hmm.. slmt maju jaya

diya -->> hehe.. xde slhnya diya mncuba ;)