© Hakcipta adalah terpelihara.

Thursday, May 13, 2010

komposisi

Macam mana nak wat lagu untuk lirik orang? Oh.. agak kusut,,.. Kalau yang untuk sendiri punya not bad lah sebab masa nak wat lirik tu, macam ada melodi sendiri yang tercipta. Tapi kalo yang orang punya..??

Lirik oh lirik...

Dah dapat satu (satu jer) melodi untuk lirik dari penghuni penjara yang perlu saya lagukan. Erm.. Verse dah ok (macam perasan pulak!), cuma nak masuk chorus dan bridge macam dah lain.

Macam mana tak lainnya..Verse macam rock+pop, chorus ngan bridge plak macam balada... silap hari bulan, entah-entah keroncong kot? He.he..

Semalam dah didengarkan melodi kepada ketua kumpulan. Setiap 4-5-6 pelajar akan diletakkan dalam kumpulan yang berbeza. Jadi, ketua kumpulan saya, setelah mendengar melodi dari saya.. Maka beliau pun ada menukar sedikit sebanyak, dan mereject chorus dan bridge saya sebab lari genre. Ho.ho.ho..

Maka beliau telah menggantikan dengan yang baru.

Ermmm....,,,..

10 comments:

Muhd Suhaily said...

Oh...banyak kerja nak wat tu..tapi best..selalu asah minda.. :) tak pe..mesti ada jalan. Semoga dipermudahkan..:)

puteri said...

insya-Allah..
mudah2an..
trima kasih =)

nuyui said...

salam.. yuhu.. i adik akak.. i'm back.. mak aih.. dah tulis lirik lagu la plk puteri ni ek.. wah2.. chaiyok3x!

suri said...

semoga terus berusaha dan berusaha lgi..usaha tangga kejayaan..

nohas said...

bagusnya, asah bakat..dah ada bakat jadi poet..feel & mood mesti ada..

puteri said...

kak nuyui -->>

ya.. pnulis lirik gitu.. he.he.. tahun lepas ada gak join CIPTA, wat lirik.. yang CIPTA kali ni wat lirik, pastu wat lagu utk lrik org..

(lirik n lagu ptriotik)
;-)

puteri said...

kak suri -->>

ya.. trimas kak..

Alhamdulillah.. lagu yang saya cipta sudah berhasil.. tunggu malam esok (isnin) utk prtandingan peringkat saringan 1 CIPTA 2010..

;-)

puteri said...

kak nohas -->>

betul tu.. mood n feeling..
nak wat lagu xsusah
tp nk mghasilkan lagu yg baik n best tu..

huii...

ble kata hmpir hari2 tuka melodi shingga btol2 puas ht n sedap.. ;)

suri cahaya cinta said...

yeah !! ;) rajin2 berdoa tau :) bjya blh blje kak suri..hehehe

puteri said...

he.he..
orraitt!!