© Hakcipta adalah terpelihara.

Sunday, August 01, 2010

broadband

Baru mula berjinak-jinak..



Jumaat lepas, saya telah melanggan celcom broadband. Harga RM68. Sebenarnya ni kali pertama pakai broadband sendiri. Biasanya pakai wireless streamyx yang disediakan TM dekat kolej kediaman yang lepas. Tapi kat kolej kediaman yang baru ni takde plak wirelessnya...

Hari ni baru first time gune, sebab semalam sibuk gi jalan2 library UKM kat Bangi tew.. USIM takde library ke? Ade.. Tapi ada buku-buku yang takde.. Ops.. Okeh, berbalik semula kkepada cerita asal tentang broadband. Ehee..

Kalau kat umah kampung plak, pakai line.. streamyx gak.. Huu.. bulan-bulan ayah le yang bayor.. kikiki.. Tu yang sedap on kat kampung tu.. he.he..

Kalau modem dijual RM100. Tapi saya telah diselamatkan oleh seorang teman.. Kerana beliau tidak lagi menggunakan modemnya, dah lama dia terminated langganan broadbandnya.. Maka beliau pun meminjamkan kepada saya modemnya.. He.he.. terima kasih kak pijah! :)



Apo laie ekh? Takdo dah kot :D
Jumpa laie... B-)

12 comments:

Zikr the Jalanan Sepi Perantau said...

samalah baru je beli bulan lepas.... rm68 sebulan... tapi agak slow gakla guna broadband nie..

Bangauputih said...

semoga tak slow koneksi ya puteri... :-)

puteri said...

zikr -->>

samo ekh..??
hek2..
stkt ni line ok..
mybe time line bz kot slow?

puteri said...

bangauputih -->>

harap2 lah.. :)
kalo slow pasni tuka provider plak.. hek3..
:D

Alena said...

saia pake smart sis

RasaHatiku said...

Tahniah puteri. Dah ada broadband. Rasanya tak ada problem liputan 3G kat asrama.
TQ

puteri said...

alena -->>

smart?
waah msti smart kn?
;-)

puteri said...

rasahatiku -->>

terima kasih ;-)
iya.. 3G ok kat sini..
B-)

suri said...

dah ada yer..nnti senaglah nak buat assignment kan..

dulu masa suri study tmpat sllu mlepak smpi tgh malam kat cc jer..

skrg makin canggih kan :)

slmat berblog :)

hati msh pada dia ke?? hehee

puteri said...

k. suri -->>

aah. sng jugak nak xwat esaimen kan.. haha...

cc mhal lah.. xleh nk g sne.. sbb tu slalu xde tnet on kat makmal komp kat fkulti je.. free.. hehe.. tapi byk laman web kne block. skit2 block, block345...!

trimas! :) buleh la jmp k.suri n kwn2 yg len slalu.. hik3

hati..
urmm..
ntah. kdg2 xphm la kak.. dh xska kot. cma kdg2 msih trbawa dgn prasaan yg lama.
haisyyyhh..

suri said...

sush tu..glah rawat dg zkir sllu..insyallah hati akan tenang..heee

puteri said...

k. suri -->>

haip!!
:)