© Hakcipta adalah terpelihara.

Wednesday, August 25, 2010

mari mengeja

Satu:



1) Sambutan dieja Sabutan
2) Ramadhan dieja Ramadzan
3) Al Mubarak dieja Al Murabak (nasib baik tak dieja Murtabak)

Dua:



1) Ahlan Wasahlam? Ahlan Wasahlan lah,,.
2) Ramadahan??! Rama? Dahan? Apa la pulak? Ramadhan,,,

link 1: bujangsusah
link 2: bujangsusah jugak

14 comments:

fiddeOmar said...

printing sambil perut kosong...keh keh keh!

Bangauputih said...

siapa pula yang ngeja cam tu? hehe

Masdin said...

wah... yang nomor satu tu fatal sangat... kurang huruf... kalau yang kedua masih dapat ditoleransi :D

Saya sering pula dapat macam ni:

REVARASI => REPARASI lah.... :D

oh ya putri... sayer sampai lupa kerjakan questionnaire yang dihantarkan ke saya. apa belum terlambat?

puteri said...

fidde -->>

ha.ha..
perut kosong lebih baik dari kepala kosong kan,,
:)

puteri said...

bangauputih -->>

itulah yang mushkil..
barangkali mahu mencipta bahasa baru,,?

:)

puteri said...

masdin -->>

ketara sangat lah salahnya.. adoii.. wat banner lak tu.. kalo wat dalam blog je ke,,, not bad lah..

malu orang kampung baca..
"orang kampung pun reti eja"..

questionaire?
xapa. nanti saya buat yang baru saya beri semula.
yang dulu tu abaikan.
:)

terima kasih ya :)

suri said...

semua umno.. malunya.. rasanya kbykan org2 yang mgja salah ni slu orang tua/org berumur..dlu2 bahasa orang lama kan sebegitu..

klu anak2 milinium yang buat tak mungkin akan ada ksalahn tatabahasa..

RasaHatiku said...

Assalamualaikum puteri.
Kesilapan ejaan oleh orang 'melayu' amat memalukan.

Terima kasih atas sokongan puteri. Saya menghargainya.
TQ

Cikli said...

ada lagi dik,

apco dieja umno

puteri said...

kak suri -->>

yang tukang cetak banner@banting tu tak check dulu pulak>?? huu..

malu eden,,,

kasihan bangsaku
tidak pandai mengeja
:( :((

puteri said...

rasahatiku -->>

apa benar "melayu mudah lupa"
bak kata dr.M..??

puteri said...

cikli -->>

apco??
gapo dio tu?

Zikr the Jalanan Sepi Perantau said...

mungkin rushing nie... tuh yang salah tuh... biasanya company china yang dapat tender2 bannner nie... huhu..so kadang2 diaorang pun confuse kot ..entahla

puteri said...

zikr -->>

aduyaii,,