© Hakcipta adalah terpelihara.

Monday, September 06, 2010

mekar hari raya

~ mood hari raya :) :) ~

Rindu dan sepiku bermusim di rantauan
Kini syawal kembali tengah halaman
Fajarnya menghimpun saudara tercinta
Dan wajah ceria ayah dan bonda

C/O 1
Dalam suci lebaran
ku rindukan sinar dan harapan
Anak kecil berlari
Jangan sampai hanyut tak bertali

C/O 2
Miskin kaya tua muda bermaafan
Di bawah sayunya gema takbir hari raya
Senyum tawa sanak saudara
Mewanginya bunga rasa
Kusyukuri nikmat Tuhan Maha Esa

Sekuntum lebaran mekar di sukmaku
Kupetik harumnya di Hari Raya

(Ulang C/O 1 & C/O 2)

Miskin kaya tua muda bermaafan
Di bawah sayunya gema takbir hari raya
Senyum tawa sanak saudara
Mewanginya bunga rasa
Kuhulurkan tangan seikhlasnya
Pohon diampunkan dosa
Salah dan silapku pada semua

(Ulang C/O 1)

Mulianya Hari Raya
Di desa tercinta
Menggamit ku berdoa
Syukur padaNya
Sekuntum lebaran mekar di sukmaku
Kupetik harumnya di Hari Raya

Singer: Siti Nurhaliza
Source: LirikLaguMuzik

10 comments:

gadisBunga said...

suka lagu raya ziana zain and awie. yeah!

puteri said...

gadisbunga -->>

itu la.. suka lagu lain juga
tapi lagu ni je available letak dalam blog
jadi masukkan lirik dia kat sini :)

nohas said...

Suka lagu Sepasang Kurung Biru, tangkap syahdu..huhu..

Selamat Hari Raya & Maaf Zahir dan Batin..

Zikr the Jalanan Sepi Perantau said...

lagu raya siti yang baru ke nie??

Cikli said...

selamat hari raya dik..

Masdin said...

Kalau mau lebaran jadi ingat filmnya uphin dan iphin... orang-orang Indon banyak yang suka kartun nih... kalau putri suka tak? :D

puteri said...

k. nohas -->>

tangkap lentok tuh
ngeeE
:D

puteri said...

zikr -->>

tak tahu la baru ke lama..
he.he
tak pun tak berapa popular kot..
genre ala2 tradisional

puteri said...

cikli -->>

selamat hari raya cikgu li,,
:) :)

puteri said...

masdin -->>

upin ipin?? masdin suka juga ya?? waah bagus2!

saya suka juga :)

dulu2 tak suka sebelum tengok. tapi nieces suka tengok, jadi terjoin suka.. he.he..