© Hakcipta adalah terpelihara.

Monday, September 20, 2010

openhouse mama, papa

Kalau ada yang masih ingat atau pernah terbaca tentang kisah mama dan papa saya yang saya masukkan dalam entry yang terdahulu.. Namun mungkin sudah agak lama sebenarnya.. :)

Mama dan papa sebenarnya rakan blogger saya seawal musim penglibatan pengenalan saya dengan dunia blog. Tahun 2006, kami berkenalan. Pada masa itu mama dan papa baru bertunang. Tahun 2008, mama dan papa berkahwin, dan saya ada hadir ke majlis mereka di sebelah rumah papa, Gemas, Negeri Sembilan.

Yang paling best sepanjang 'persahabatan' dengan mereka ialah, nama gelaran saya antara mereka;
baby. =) Masa pergi rumah papa dulu, papa ada berpesan sebelum pulang ke Nilai, "baby, kalau ada apa-apa nanti bagitau papa ek,". :)

Ohhoho.. ada kawan saya jeles tau dengan gelaran
baby nih.. ha.ha.. Ohya, saya juga ada auntie, jaja. Juga kawan blog mama dan papa. So, merangkap my auntie lah.. :D Tapi diorang dah tak aktif berblog..fb aje....

Baru-baru ni
papa ada umum tentang openhouse di rumahnya di Salak Tinggi, 18-09-2010. Memandangkan saya pun available waktu tu nak ke sana, dan tidaklah begitu jauh dari Nilai, saya pun pergi. Ajak kawan ikut sama.. Lama tak jumpa diorang. Huu.. dua tahun jugaklah..


mama, papa dan kazim
(sumber: fb mama)

sorang driver, sorang pengikut.
dua2 my friends

tak pakai baju raya di hari openhouse...
kata
mama, sibuk..

kazim nak saya punya hp.. hehe
mane boleh jijim.. :B

saya dan kak na,
also my friend. a good friend. ;)

6 comments:

Zikr the Jalanan Sepi Perantau said...

wah syok.... hari tuh nak tanya pasal apa... ... :-) dah email ke... tak perasan ada ke tak dekat email... sebab check takda...

gadisBunga said...

musim rumah terbuka akan bermula!! (sebenarnya sudah bermula) :D

puteri said...

zikr -->>

belum lagi. nnti da sent, saya maklumkan :)
thanks

puteri said...

gadisbunga -->>

kene gi jmputan slagi ada :) :)

suri said...

aik mana mejanya takan dok kt ats kerusi jer..

sori dh lama tak kesini,,tapi kak tgok puteri cam tak reply komen kak jer bulan2 lpas huhu...

puteri said...

k. suri -->>

hoho.. meja abes wat letak makanan... :) :)