© Hakcipta adalah terpelihara.

Wednesday, July 06, 2011

Oops BERSIH

Bakpo jem nih?

Macam musim perayaan pulak bila main dengan jem-jem nih..


Oh.. ada 'kamu' ghopenye...


Kalau dulu ada OPS Sikap, OPS Raya dan macam2 OPS lagi lah.. Sekarang ni OPS Bersih pulak nampaknya. OPssss..!!

Sepanjang satu jam perjalanan, dua tiga kali jugak la saya jumpa 'kamu' dan kawan-kawan 'kamu'. Adoi..

Cemuih tau dak?



Saya pakai tudung kuning - sebab takde baju kuning, melainkan bunga-bunga kuning atau latar sahaja kuning, bunga warna warni.. Kalau tak memang pakai dah..

Tapi 'kamu' bukannya tahan kereta pun. Cuma menyebabkan kereta perlahan, jalan menjadi jem. Nak halang orang dari pergi Bersih ke? Haha.. Mana 'you ols' tahu sape nak pergi, sape tidak?

- saya. eh.. tudung saya. tuannya tak payah bergambar.


UPDATE @ 5.36 PM :

"Pelajar **** diingatkan supaya tidak terlibat dengan Perhimpunan Bersih pada 9 Julai 2011 selaras dengan arahan PDRM & Kementerian Pengajian Tinggi". Ada sesiapa dapat SMS sebegini? / Anyone got SMS that threat / prevent from joining Bersih Rally? (It's funny lorr) [-EL] [Curi-Curi Wang Malaysia]
Wahahaaa... lawak, lawak!

3 comments:

Da LovaC said...

terdesak dah tu

almighty bongzilla said...

tadi pun ada rdblk di lorong motor fed hway sbl nanyang siang pau.

Cikli said...

petang tadi dari besut ke kt, ada 2 road block. dalam hati memang agak pasal bersih ni.